Kaktus grickalice? Da, zaista! Ne trebaju Vam zeleni prsti da napravite naše slatke, hrskave kolačiće - samo neke vještine pečenja. Kao vjerni obožavatelji, jednostavno nismo mogli odoljeti rezaču kaktusa i bez dodatnog oklijevanja upalili smo pećnicu kako bismo napravili male zelene poslastice.
Kaktus kolačići
Za tijesto
Za ukrašavanje
Kaktus kolačići
Pomiješajte sve sastojke i dobro mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Ostavite tijesto u hladnjaku jedan sat, a zatim ga ravnomjerno razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Izrežite kolačiće, stavite ih na pladanj za pečenje i pecite 8-10 minuta na srednjoj polici pećnice na 200° C (gornja / donja toplina). Zatim ih ostavite da se ohlade.
Za ukras upotrijebite gotov fondant u boji po vašem izboru ili ga sami obojite prehrambenom bojom. Ako je fondant previše ljepljiv (npr. zbog tekuće boje), jednostavno umiješajte šećera. Pažljivo razvaljajte i izrežeti kaktus opet. Navlažite kolačiće s malo vode i prekrijte fondantom, lagano pritiskajući prema dolje. Ostavite ih da se osuše.
Kaktus kolačići
Bodlje su obojene crnom ili smeđom prehrambenom bojom i tankom četkicom (ili možete koristiti čačkalicu). Za ovo je potrebno malo strpljenja i smirena ruka. Naš savjet: Možete i slikati uzorke ili jednostavno upotrijebiti prikladan predmet (npr. imbus ključ) da biste pažljivo pritisnuli kolačić.
Druga je mogućnost premazivanje kolačića glazurama ili kraljevskom glazurom (čvrsta glazura koja sadrži bjelanjak) obojanu zelenom prehrambenom bojom. Zatim obojite tamnom bojom ili jednostavno dodajte šarene mrvice, nasjeckane pistacije ili druge ukrasne sastojke, ovisno o vašem ukusu.
Dobar tek!
Osim što su hit među ljubiteljima biljaka, kolačići mogu biti i sjajni darovi. Prikladni rezači u obliku kaktusa dostupni su na raznim prodajnim mjestima.