compo image
  1. COMPO
  2. Vodič
  3. Inspiracija
  4. Od vrta do stola
  5. Domaći njoki od bundeve

Domaći njoki od bundeve

Dok ljeti preferiramo hrskave salate ili hladne juhe, večera može odmah biti vruća i srdačna. Naš omiljeni recept za jesen: Njoki od bundeve.

Table of content

Njoki od bundeve

Sastojci

  • 1 bundeva, npr. Hokaido (srednje veličine)
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 do 3 šalice brašna
  • Mala rukola (oprana)
  • Malo maslaca (rastopljenog)
  • Malo parmezana (nariban)

Ulje za kuhanje, sol i papar

compo image

Njoki od bundeve

Način

Operite, a zatim prepolovite bundevu, izvadite sjeme i narežite na velike komade. Dodajte sol bundevi i oguljeni češnjak, a zatim polako pecite oko 25 minuta na nauljenom pladnju za pečenje u prethodno zagrijanoj (gornjoj i donjoj toplini) pećnici na 180° C. Izvadite pladanj za pečenje. Stavite nekoliko komada bundeve na stranu, a preostalu bundevu izbodite vilicom. Umijesite u tijesto s češnjakom i brašnom.

Na radnoj površini posutoj brašnom napravite valjak (promjera 3 cm), zatim ga narežite na knedle veličine zalogaja i polako ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Izvadite knedle, pomiješajte s komadićima bundeve i malo rukole, a zatim poslužite s rastopljenim maslacem i parmezanom u jelima od juhe.

Podijeli