Njoki od bundeve
Ulje za kuhanje, sol i papar
Njoki od bundeve
Operite, a zatim prepolovite bundevu, izvadite sjeme i narežite na velike komade. Dodajte sol bundevi i oguljeni češnjak, a zatim polako pecite oko 25 minuta na nauljenom pladnju za pečenje u prethodno zagrijanoj (gornjoj i donjoj toplini) pećnici na 180° C. Izvadite pladanj za pečenje. Stavite nekoliko komada bundeve na stranu, a preostalu bundevu izbodite vilicom. Umijesite u tijesto s češnjakom i brašnom.
Na radnoj površini posutoj brašnom napravite valjak (promjera 3 cm), zatim ga narežite na knedle veličine zalogaja i polako ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Izvadite knedle, pomiješajte s komadićima bundeve i malo rukole, a zatim poslužite s rastopljenim maslacem i parmezanom u jelima od juhe.
Također biste mogli biti zainteresirani za ove teme