Pita od rajčice i špinata
Pita je također ukusna ako dodate malo pršute s povrćem.
Pita od rajčice i špinata
Vrijeme pripreme: 55 minuta
Krumpir namažite s malo maslinovog ulja, razvaljajte lisnato tijesto dok ne bude malo veće od lima i stavite u lim tako da se i rub pokrije. Operite špinat, operite ga i uklonite stabljike. Prepolovite cherry rajčice i češnjak, a zatim narežite ljutike. U loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko ispržite ljutike i češnjak, dodajte špinat i nastavite kuhati dok se ne skuha. Ostavite da se kratko ohladi i zatim pospite po tijestu s rajčicama. Umutite jaje sa vrhnjem i velikodušno začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Smjesu od jaja prelijte preko špinata i rajčice. Pecite 25 minuta u ventilacijskoj pećnici dvije minute 160° C. Zatim uklonite listove bosiljka sa stabljike i pospite po kolaču.
Također biste mogli biti zainteresirani za ove teme