compo image
  1. COMPO
  2. Vodič
  3. Inspiracija
  4. Od vrta do stola
  5. Recept za pitu od rajčice i špinata

Recept

Pita od rajčice i špinata

Rajčica i špinat ubrani svježi iz vrta savršena su podloga za ukusnu pitu od povrća. Isprobajte recept, uživat ćete u njemu.

Table of content

Pita od rajčice i špinata

Sastojci

  • 225 g lisnatog tijesta
  • 15 cherry rajčica
  • 500 g svježeg špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 ljutike
  • 4 jaja
  • 100 ml vrhnja
  • Sol, papar, muškatni oraščić
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Nekoliko grančica bosiljka

Savjet

Pita je također ukusna ako dodate malo pršute s povrćem.

Pita od rajčice i špinata

Način

Vrijeme pripreme: 55 minuta

Krumpir namažite s malo maslinovog ulja, razvaljajte lisnato tijesto dok ne bude malo veće od lima i stavite u lim tako da se i rub pokrije. Operite špinat, operite ga i uklonite stabljike. Prepolovite cherry rajčice i češnjak, a zatim narežite ljutike. U loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko ispržite ljutike i češnjak, dodajte špinat i nastavite kuhati dok se ne skuha. Ostavite da se kratko ohladi i zatim pospite po tijestu s rajčicama. Umutite jaje sa vrhnjem i velikodušno začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Smjesu od jaja prelijte preko špinata i rajčice. Pecite 25 minuta u ventilacijskoj pećnici dvije minute 160° C. Zatim uklonite listove bosiljka sa stabljike i pospite po kolaču.

Podijeli